Noțiunilor fundamentale de igienă ,
în conformitate cu prevederile Ordinului
Ministerului Sanatatii nr.1225 din 24 Decembrie 2003 si Ordinului Ministerului
Educatiei, Cercetarii si Tineretului nr.5031 din 26 Septembrie 2003, publicate
în M.O. nr. 49 din 20 ianuarie 2004, pentru:
Unități
cu profil alimentar respectiv:
-
unități de producție, depozitare, transport și desfacere produse alimentare
Instruirea
este obligatorie pentru: manageri, șefi de secție, operatori, casieri,
vânzători și personalul de îngrijire
Unități spitalicești și de asistență
medicală, colectivități de copii și tineri și unități de cazare
Unități
de producție și distribuție a apei potabile inclusiv îmbuteliate.
-manageri,
șefi de secție, directori pentru asigurarea calității;
Unități
de îngrijire corporală, respectiv:
frizerie
– coafură; manichiură, pedichiură; tatuaj; masaj; producere, depozitare și comercializare
produse cosmetice - operatori;
Unități de dezinsecție, dezinfecție și
deratizare.
Taxa
90 lei/pers. – București și Ilfov
100
lei/pers. – alte locații din țară
Pentru grupuri mari - reduceri.
Înscrieri și informații:
email - cursuri.eurostudy@gmail.com, cursuricndrue@gmail.com;
tel. 0754395066
Legislație:
Înscrieri și informații:
email - cursuri.eurostudy@gmail.com, cursuricndrue@gmail.com;
tel. 0754395066
Legislație:
·
Hotararea
de Guvern nr. 857/2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 621, din 1
septembrie 2011 reglementeaza sanctiunile aplicabile in cazul nerespectarii
normelor de Igiena!! Lipsa unui certificat de instruire , privind
insusirea notiunilor fundamentale de igiena se pedepseste cu o amenda de la 500
lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amenda de la 5.000 lei
la 10.000 lei pentru persoanele juridice care angajeaza personal caruia ii
lipseste aceasta atestare.
Ordinul
M.S.nr.1955/11995 pentru aprobarea Normelor de igienă privind unităţile
pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor.
Ordin
M.S nr.976/1998 pentru aprobarea Normelor de Igienă privind producţia,
prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea produselor
cosmetic.
Ordin
M.S.nr.975/1998 privind aprobarea Normelor Igienico-Sanitare pentru
alimente.
Hotărârea
nr 924/2005 privind regulile generale pentru igiena produselor alimentare.
Ordinul
M.S.nr.536/1997 pentru aprobarea Normelor de Igienă şi a recomandărilor
privind mediul de viată al populaţiei.
Legea
nr.458/2002 privind apa potabila M.O.nr.552/29.07.2002.
Legea
nr.311/2004 - legea apei potabile - Modifică şi completează legea nr.458-
M.O.nr.582/30.06.2004.
H.G.R.
nr.974/2004 pentru aprobarea Normelor de Supraveghere, inspecţie şi
monitorizare a calităţii apei potabile şi a Procedurilor de Autorizare Sanitară
a producţiei şi distribuţiei apei potabile.
Ordinul
nr. 1136 din 27 iunie 2007, privind aprobarea Normelor de Igienă pentru
cabinetele de înfrumuseţare corporală.
Ordinul
nr. 261 din 6 februarie 2007 pentru aprobarea Normelor tehnice privind
curăţarea, dezinfecţia ori sterilizarea în unităţile sanitare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Echipa CNDRU Eurostudy